آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر عمر مفید سنگ ساختمانی

نمای مدرن ساختمان مسکونی؛ بررسی انواع نمای ساختمان مدرن

آیا تابه حال به این موضوع فکر کرده اید که چه عواملی بر عمر مفید سنگ ساختمانی تاثیر گذار است یا شما نیز جز ان دسته از افرادی هستید که همواره سنگ را جز متریال همیشگی میدانید. اما باید توجه داشته باشید که اشتباه در استفاده صحیح سنگ های ساختمانی می تواند آسیب جبران ناپذیری به این محصول ارزشمند وارد کند.بسیاری از سنگ های ساختمانی بر اثر استخراج اشتباه از بین می روند.

از معادن شروع می کنیم

استفاده از مواد منفجره یا استفاده ناصحیح از متدهای حفاری ممکن است منجر به ایجاد ترک و شکستگی در سنگ شوند. همچنین اگر در هنگام فرآوری سنگ در واحد تولیدی برای ساب و صیقل سنگ نیز بی دقتی شود،سبب ایجاد ترک و در در سنگ می شود و در نتیجه پدیده هوازدگی سریع خواهد شد.

سنگ انتخابی باید از هر گونه ترک وشکاف و سایر نقاط ضعف عاری باشد. انتخاب صحیح براساس کاربری نیز بر عمر مفید سنگ بسیار تاثیر گذار است.اگر شما از پله هرسین برای راه پله استفاده کنید قطعا از دوام بالاتری نسبت به پله آباده برخوردار است.بر اساس نوع کاربری باید سنگ ساختمانی مورد آزمایش قرار گیرد.

مطالعه کنید >>> انواع سنگ ساختمانی

بسیاری از افراد و همچنین در مقالات،تراکم سنگ را به عنوان ضمانتی جهت دوام سنگ قلمداد می کنند.

قطعا برای شما پیش آمده است که به یک سنگفرشی و یا واحد تولیدی مراجعه کرده اید و فروشنده با زدن ضربه به سنگ و صدای انتشار یافته از ان،می گوید سنگ مورد نظر از تراکم بالایی برخوردار است و با همین دلیل به شما می گوید که دوام آن نیز بالا است. قطعا شما به سنگ مرمریت ضربه زده اید.آیا این سنگ با تراکم بالا در نمای بیرون ساختمان مورد استفاده قرار گیرد بعد از چند سال آن کیفیت اولیه را دارد؟خیر،به مرور زمان آسیب های سنگ از نظر ظاهری و چه از نظر بافت بیشتر خواهد شد.

اگر شما برای مثال در تهران قرار دارید می توانید اطلاعاتی مرتبط جهت انتخاب صحیح را از سنگفروشی تهران کسب کنید و از این طریق به انتخاب صحیح بپردازید.سنگ های ساختمانی با درصد جذب آب بالا فقط در ناحیه های خشک استفاده می شوند.

آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر عمر مفید سنگ ساختمانی

سنگ های با تخلخل خیلی زیاد نباید در اقلیم سرد و مرطوب استفاده شوند،در شرایط خاص جهت محافظت سنگ می توان از پارافین یا مواد مخصوص استفاده نمود.در مورد آخر از رزین برای فرآوری سنگ تراورتن استفاده می شود و در این چند سال گذشته گزارشی مبنی بر عدم کارایی این مواد ارائه نشده و به خوبی توانسته این تخلخل ها را پر کند و بر ماندگاری سنگ بیافزاید.

ویژگی های سنگ ساختمانی مناسب برای ساختمان:

  • ۱- سنگ انتخابی باید از هرگونه درزه، ترک، شکاف یا سایر نقاط ضعف عاری باشد.
  • ۲- سنگ را باید قبل از انتخاب آزمایش کرد. آزمایش های موردنیاز براساس کاربرد سنگ باید تعیین شوند.
  • ۳- قبل از انتخاب سنگ باید آن را با مطالعات میکروسکوپی بررسی نمود و در صورت وجود مقادیر بیش از حد کانی های مضر و ناپایدار به صورت تجمعی از به کار بردن آنها در ساختمان پرهیز نمود.
  • ۴- تراکم یک سنگ لزوما تضمین کننده دوام آن نیست.
  • ۵- سنگ های با مقدار جذب آب زیاد فقط در نواحی خشک استفاده شوند. سنگ های با تخلخل خیلی زیاد نباید در اقلیم های سرد و مرطوب استفاده شوند. در شرایط خاص جهت محافظت سنگ می توان از پارافین یا مواد مخصوص استفاده نمود.

آزمایش مقاومت سنگ ساختمانی در برابر سرما ومواد شیمیایی:

آزمایش مقاومت در یخبندان برای سنگ هایی که در مناطق سرد به کار می روند ضروری است طراح برای این آزمایش باید تعداد دوره های لازم یخبندان را با توجه به محل کاربرد تعیین نماید.

مطالعه کنید >>> انواع سنگ نما ساختمان

در محیط هایی که با گازها و مواد شیمیایی سروکار دارند با دوام سنگ موردنظر در برابر این مواد با آزمایش بررسی شود. کلا سنگ های آهکی و ماسه سنگ هایی که سیمان آنها از نوع آهکی باشد. نسبت به این محیط ها پایداری کمتری دارند.

مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب:

همانطور که می دانید، سنگ، یکی از پر کاربرد ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود. به همین دلیل تصمیم گرفتم مطلبی در مورد مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب بنویسم.

مزیت استفاده از سنگ در ساختمان سازی بر کسی پوشیده نیست. با این حال، نمی توان از همه سنگ ها برای این کار و همچنین در هر کاربری متفاوتی در اجزای مختلف ساختمان استفاده کرد. در ادامه این مطلب کوتاه، به ویژگی ها و مشخصه  های اصلی سنگ های ساختمانی مانند: سنگ مرمریت و تراورتن و … اشاره می کنم.

چرا انتخاب سنگ ساختمانی مناسب اهمیت دارد؟

هریک از سنگهای ساختمان به دلیل گوناگونی مواد تشکیل دهنده و همچنین شرایط تشکیل دارای خواص و ویژگی های منحصر به فرد خویش هستند. بعضی ها بسیار با دوام در مقابل ضربه و تغییرات آب و هوایی، بعضی ها بسیار زیبا و براق و بعضی ها بسیار گران قیمت و … هستند. هر کدام نسبت به دیگری معایب و مزایایی دارد. به همین جهت انتخاب سنگ مناسب با توجه به این ویژگی ها با توجه به نوع کاربری اهمیت ویژه ای دارد.

چرا انتخاب سنگ ساختمانی مناسب اهمیت دارد؟

چه عواملی در انتخاب سنگ ساختمانی مناسب موثر هستند؟

پیش از هر چیزی، باید کارایی سنگ را مد نظر قرار بدهید. همانطور که می دانید، هر سنگی با کاربرد مشخص، ویژگی های مشخصی نیز دارد.بعد از تعیین کردن کاربرد سنگ، می توان در مورد عوامل ثانویه مثل رنگ، مشخصات فنی  و دوام بحث و بررسی کرد.

رنگ:

یکی از مهم ترین مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب، رنگ آن است. جالب هست بدانید که رنگ سنگ، بر روی قیمت آن نیز تاثیر می گذارد.هرچند که رنگ سنگ، بیشتر برای معماران اهمیت دارد. با این حال، مهندسان عمران نیز در زمان انتخاب سنگ، توجه ویژه ای به رنگ آن می کنند.

برای مثال، سنگ های آهکی تیره، مناسب نمای خارجی نیستند. چراکه به مرور زمان، بر اثر تابش خورشید و همچنین آلودگی محیطی، زیبایی خود را از دست می دهند.دلیل دیگر اهمیت رنگ این است که نمی توان سنگ را به راحتی رنگ زد. حتی اگر هم چنین عملی انجام شود، علاوه بر زیبایی به دوام سنگ نیز آسیب وارد می شود.

پیش از این، به تاثیر رنگ بر قیمت سنگ اشاره کردم. دلیل این موضوع به کمیاب بودن بعضی از سنگ های رنگی بر می گردد. به عنوان مثال، سنگ های گرانیت با رنگ های قرمز، سبز یا لاجوردی، نسبت به سایر سنگ ها کمیاب بوده و قیمت بیشتری نیز دارند.

چه عواملی در انتخاب سنگ ساختمانی مناسب موثر هستند؟

دوام:

شاید اگر بگویم یکی از مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب، دوام آن است، پر بیراه نگفته باشم. با این حال، در اغلب موارد به این ویژگی مهم توجه نمی شود.چرا می گویم دوام، یکی از بارز ترین ویژگی ها و مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب است؟

زیرا سنگ باید در برابر عوامل مختلفی مثل هوازدگی، مواد شیمیایی، ضربه و غیره مقاوم باشد.عوامل موثر دیگر بر روی دوام سنگ، محل و نوع نصب آن است. همینطور پیش از این به تاثیر شرایط جوی روی عمر مفید سنگ های ساختمانی، اشاره کردم.

بافت سنگ:

بافت سنگ نیز یکی دیگر از مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب را تعیین می کند. سرعت فرسایش سنگ های درشت دانه، خیلی سریع تر از سنگ های ریز دانه است. زیرا سنگ های درشت دانه نسبت به تغییرات دما، حساسیت بیشتری نشان می دهند.

تخلخل:

هرچه میزان تراکم سنگ، کمتر باشد یعنی متخلخل تر است. به بیان دیگر تخلخل سوراخ های موجود در سنگ هستند. تراکم سنگ را می توان یکی از مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب دانست. این ویژگی در میزان چسبندگی و مقاومت سنگ در برابر شرایط آب و هوایی و همچنین وزن سنگ تاثیر دارد.

در لیست زیر ویژگیهای لازم برای سنگ نما را بیان میکنیم:

  • ظاهر زیبا
  • مقاوم در برابر سرما و یخبندان
  • مقاوم در برابر گرمای شدید
  • مقاوم در برابر سایش
  • قابل صیقل کاری و برش
  • نداشتن عناصر فلزی مثل آهن
  • امکان چسبندگی قوی با ملات
  • ثبات رنگ
  • مقاوم در برابر تابش آفتاب
  • وزن سبک تر نسبت به دیگر سنگ ها

احتمال ضربه خوردن و سایش سنگ، همیشه وجود دارد. به همیندلیل بسته به مورد استفاده، لازم است ویژگی های مختلفی را داشته باشد.

ویژگی های زیر، مهم ترین مشخصه های اصلی سنگ ساختمانی مناسب تزئینات داخلی هستند.

  • ظاهر زیبا
  • سطح بدون تخلخل
  • مقاومت در برابر مواد مختلف مثل شوینده ها
  • مقاومت در برابر سایش
  • مقاوم در برابر ضربه

کلام آخر:

سنگ انتخابی باید از هر گونه ترک وشکاف و سایر نقاط ضعف عاری باشد. انتخاب صحیح براساس کاربری نیز بر عمر مفید سنگ بسیار تاثیر گذار است.  همچنین بر اساس نوع کاربری باید سنگ ساختمانی مورد آزمایش قرار گیرد.بسیاری از افراد و همچنین در مقالات،تراکم سنگ را به عنوان ضمانتی جهت دوام سنگ قلمداد می کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو


اطلاعات تماس


  • ۵۶۹۰۱۹۲۰-۲۴(۰۲۱) | ۰۹۱۲۳۹۰۴۳۷۳
  • کیلومتر ۳۵ تهران – قم ، شهرک صنعتی شمس آباد – بلوار زکریای رازی – سنبل ۵ – پلاک ۶
  • شنبه الی چهارشنبه: 7 صبح الی 7 بعدظهر

در خبرنامه سایت گروه سنگ ملک زاده عضو شوید