خانه دوبلکس، خانه ای یک طبقه می باشد که فضای داخلی آن از دو طبقه تشکیل شده است. طبقه اول اتاق نشیمن و پذیرایی است و اتاق خواب ها نیز در طبقه بالا قرار می گیرند. وجود راه پله ای در دکوراسیون پذیرایی امکان دسترسی به طبقات بالا را فراهم می کند.اکثر خانه های دوبلکس – با تلفظ صحیح دوپلکس (Duplex)- از خانه های لوکس و تجملی به حساب می آیند اما با رعایت نکات ساده می توان بین لوکس بودن و استفاده مفید از فضای خانه، تعادل ایجاد کرد. در طراحی ساختمان های دوبلکس -اگر کاربری مسکونی داشته باشند،- معمولا اتاق نشیمن، سالن پذیرایی، آشپزخانه و سرویس بهداشتی مهمان در طبقه پایین و اتاق خواب ها و سرویس بهداشتی دیگر در طبقه دوم قرار می گیرد.
طراحی معماری داخلی خانه های دوبلکس شیک و زیبا:
معماری مدرن می تواند زیبایی خانه های دوبلکس را چند برابر کنند و بر ارزش مادی این خانه ها بیافزایند. برای طراحی معماری داخلی خانه های دوبلکس هزینه های زیادی صرف می شود از این رو باید طراحی داخلی خانه دوبلکس زیبا و چشم نواز باشد. راه پله خانه های دوبلکس می تواند بر زیبایی و جذابیت نمای داخلی ساختمان تاثیرگذار باشد از این رو معماران و طراحان داخلی روی طراحی راه پله ها این خانه ها حساسیت و دقت لازم را به خرج می دهند, در خانه دوبلکس برای زیبایی بیشتر نمای داخلی ساختمان از راه پله های شیشه ای و چوبی و فلزی استفاده می شود و راه پله ها را می توان یکی از مهمترین عوامل بر روی زیبایی و جذابیت طراحی داخلی خانه های دوبلکس دانست.
مطالعه کنید >>> انواع سنگ ساختمانی
امروزه طراحی دوبلکس به خانه های با فضای کوچک راه پیدا کرده:
معمولا معماری خانه دوبلکس برای منازلی با متراژ بالا استفاده می شد ولی امروزه این طراحی به خانه هایی با فضای کوچک هم راه پیدا کرده است. دکوراتورها و دیزاینرها معتقد هستند که خانه هایی با دکوراسیون پذیرایی دوبلکس و یا نیمه دوبلکس شخصیت و کلاس خاصی به محیط خانه می دهند و به طراح امکان بیشتری برای دیزاین داخلی منزل می دهد.
طراحی منحصر به فرد راه پله ها در خانه های دوبلکس:
راه پله یکی از شاخصه های اصلی خانه های دوبلکس است که بین دو طبقه ارتباط فیزیکی و دیداری ایجاد می کند. فرقی نمی کند که راه پله های خانه شما ساده، مارپیچ، منحنی، یو شکل، ال شکل و یا شناور باشد مهم این است که طوری طراحی شود که چشم گیر باشد و توجه همگان را به خود جلب کند. می توان از طرح ها و مواد مختلف برای پله ها استفاده کرد. نور راه پله ها را می توانید با لامپ ها آویزی، لوستر، چراغ های بازتابنده و یا لوستر های آبشاری تامین کنید.
راه پله خانه های دوبلکس، جذاب ترین بخش اینگونه خانه ها می باشد. بسیاری از افراد فقط به خاطر راه پله های زیبا، طرفدار و جذب خانه های دوبلکس می شوند. راه پله ها نیز بسته به مساحت خانه به اشکال گرد، سه طرفه و… ساخته می شوند. اما استفاده از راه پله گرد در بسیاری از مواقع جذابیت بیشتری به خانه دوبلکس می دهد. راه پله ها نیز یا به شکل کلاسیک و یا به شکل مدرن هستند.به بخش راه پله هایی میرسیم که جزء بسیار یک خانه دوبلکس محسوب می شوند .
ایجاد ارتباط بین داخل و خارج
با استفاده از پنجره های قدی، پنجره های کنجی و شیشه های براق می توانید فضای داخلی را با محیط خارجی پیوند دهید تا خانه تان بزرگتر به نظر برسد. از پنجره های قدی در پاگرد پله ها استفاده کنید تا در طول روز راه پله با نور طبیعی روشن بماند.
اگر خانه دوبلکس متعلق به خودتان است و در مرحله طراحی هستید، فضای داخلی خانه را مشرف به حیاط خلوت یا حیاط اصلی طراحی کنید و از نور گیرهای سقفی هم غافل نشوید. در این نوع طراحی نور طبیعی بیشتری اجازه ورود به خانه را پیدا می کند و محیطی نورانی و آفتاب گیر نصیب تان می شود.
مطالعه کنید >>> انواع سنگ نما ساختمان
اتاق نشیمن وسیع و جادار
اتاق نشیمن بسیار بزرگ باعث می شود تا خانه تان خیلی لوکس به نظر برسد. دیوارهای وسیع این اتاق را می توانید با استفاده از کاشی های طرح دار و رنگی، دیوار پوش، رنگ یا کاغذ دیواری تبدیل به دیوار شاخص کنید که توجه همگان را جلب کند.همچنین می توانید از این دیوار وسیع برای نصب کردن تابلوهای نقاشی، قاب عکس ها، لوازم تزئینی و یا یک اثر هنری جذاب، استفاده کنید.می توانید با اضافه کردن عناصر چوبی، فرش و رنگ های گرم، فضای اتاق نشیمن را دنج و دلپذیرتر کنید. استفاده از لوسترهای آبشاری و لامپ های شکلی سقفی، زرق و برق خاصی به این محیط می بخشد.
نمای خارجی جذاب خانه های دوبلکس
نمای ساختمان های دوبلکس مستقل، معمولا وسیع و بلند است که می توان آن را با آزمایش طرح های مختلف، زیبا کرد. اگر سرمایه کافی برای زیبا سازی نمای بیرونی خانه تان دارید پس می توانید از این ساختمان دوبلکس ایده بگیرید. دیوار های این خانه با آجر پوشانده شده است واین پوشش آجری با رنگ قهوه ای بسیار گیرا و فریبنده است. در وسط این دیوار وسیع، صفحه آهنی ظریفی کار گذاشته شده است که وقتی از دور به آن نگاه می کنید میله های فلزی اش محو می شوند و فقط خطوط آجر ها دیده می شود.
یکی دیگر از راه های زیبا سازی نمای خانه، استفاده از رنگ است. در نمای این خانه با استفاده از رنگ های قرمز، آبی و زرد تضاد چشم نوازی با سبزی محیط اطراف ایجاد کرده اند.
سبک کلاسیک ومدرن:
دکوراسیون سالن پذیرایی دوبلکس به دو سبک کلاسیک و مدرن طراحی و اجرا می شود. در سبک کلاسیک تمام عناصر محیط پذیرایی مثل سقف، دیوار و… پر زرق و برق می باشند. اما طراحی داخلی مدرن خانه دوبلکس بر پایه سادگی و به دور از تزئینات اضافی است.از نمای آنها شروع می کنیم . معمولا نمای ساختمان ها در ایران به دو سبک مدرن و کلاسیک انجام می شوند . درست است بسیاری از نماها به شکلی کاملا غلط الگوبرداری و ساخته شده اند اما شیوه و سبک مورد نظر معمولا یکی از این دو سبک معماریست که مورد استفاده قرآر می گیرد.سبک مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی خانه دوبلکس برای کسانی که به مدرن بودن و هزینه کمتر فکر می کنند گزینه مناسبی است . در سبک های مدرن خبری از دیوارها و سقف های تزئیناتی و پر زرق و برق نیست و سادگی حرف اول را می زند .
کلام پایانی:
معماری خانه های دوبلکس امروزه منحصرا به خانه های چند صد متری و با متراژ بالا نیست ودر خانه های کوچک هم کاربرد دارد و طرفداران زیادی در معماری داخلی پیدا کرده است وخانه های دوبلکس مدرن مقتضیات خاص خودش را دارد، چرا که برخی عناصر مانند پله ها و دیوارهای بسیار بلند کار را برای طراحی کمی پیچیده تر می کند و اتاق نشیمن و پذیرایی آنها نیز بزرگتر از خانه های یک طبقه یا آپارتمان هاست. البته با همه اینها خانه های دوبلکس فضاهای بیشتری برای بروز خلاقیت و ایجاد فضاهای دلنشین و جذاب را دارند.