معایب نگهداری از سنگ ساختمانی در انبار

حمل و انبارش سنگ ساختمانی

انواع گوناگون سنگ‌ها باید جداگانه دسته‌بندی و انبار شوند. ‏مصالح سنگی باید در مکان‌های تمیز و تا حد امکان سرپوشیده ‏نگهداری شده ‏و از آلودگی آنها با خاک، مواد مضر و یخ و برف جلوگیری شود. در تمام مراحل کار لازم است تا سنگ‌ها به طور صحیح محافظت شوند. به سطوح خارجی به ویژه در قسمت‌های گوشه یا قسمت‌های برجسته تزئینی توجه ویژه شود. برای این کار می‌توان از قطعات باریک چوب، پارچه کنفی یا روکش پلی‌اتیلن استفاده کرد. هم‌چنین از روکش‌های پلی‌اتیلن می‌توان برای محافظت سنگ در برابر باران و برف استفاده کرد.

استفاده از قفسه برای انبار سنگ

برای انبار کردن سنگ‌ باید از قفسه استفاده کرد. این قفسه‌ها ممکن است از چوب یا فلز ساخته شوند. نوعی از قفسه‌ها به قاب  Aیا A فریم مشهور اند چون شبیه به حرف لاتین Aاست. پلاک در برابر یا پشت قاب A  ویا بر روی دال دیگر قرار گرفته روی قاب، قرار داده می‌شود.در بعضی از موارد قاب A از مقاومت کافی برخوردار نبوده و تکان‌های حاصل از حمل سنگ موجب شکستن یا ترک خوردن آنها می‌شود که برای این کار از تسمه متحرک جهت نگه داشتن سنگ استفاده می شود. این تسمه‌ها سنگ‌ها را از لغزش روی قاب حفظ می کند. قاب A ترجیحا دارای زاویه ۳۰ درجه است و دارای تکیه گاهی در پائین و پشت  قاب می‌باشد. قابA  باید از فولاد محکم و ضد زنگ ساخته شود و اصول ساخت کاملاً رعایت گردد تا از شکستگی آن جلوگیری شود. در صورت عدم دسترسی به قاب A  هنگام انبار کردن و حمل سنگ‌ها می توان از گیره­ها و پایه­های پلاستیکی جهت ایجاد فاصله بین زمین و سنگ­های مجاور استفاده کرد . استفاده از قطعات پلاستیکی از شکستگی، لغزش و برخورد ضربه به بدنه سنگ نما جلوگیری می‌کند.

مطالعه بیشتر >>>>>>>>>>>>>> کاربرد سنگ مرمریت در دکوراسیون داخلی خانه

قفسه دندانه ای چیست؟

قفسه دندانه‌ای سیستم انبارش دیگری است که اکثراً در حمل نیز از این روش استفاده می‌شود. در این  روش سنگ را با اندازه‌های مختلف می‌توان در بین ردیف‌ها جای‌گذاری کرد. از معایب این آنها است که در بارهای زیاد شکسته می‌شوند. شکستگی قفسه در مقابل بار زیاد، موجب ایجاد ترک و شکاف در سنگ نما می‌شود که تمرکز تنش در آن محل‌ها سنگ را می‌شکند. در صورت امکان در انبار کردن سنگ‌های نما از قفسه‌های چرخدار با چرخ متحرک استفاده می‌شود. اسلب­ها باید نما به نما یا پشت به پشت انبار شوند. نمای سنگ باید دارای یک رویه محافظ باشد و از تماس فلز با نمای سنگ باید جلوگیری شود. به این خاطر از فرش، موکت و یا هر نوع محافظ دیگری استفاده می‌شود. علاوه بر این برای ایجاد فاصله بین اسلب‌ها از جدا کننده استفاده می‌شود. دمای انبارش سنگ بهتر است از ۵۰ درجه سلسیوس تجاوز نکند. اسلب‌ها در صورت انبارش در فضای باز باید دارای پوشش برزنتی و یا پلاستیکی باشند و از قرارگیری مستقیم در معرض نور خورشید پرهیز شود.

حمل و نقل سنگ ساختمانی از انبار

جابجایی پالت‌های سنگ نما باید به وسیله لیفتراک و بالابرها و دیگر وسایل رایج به نحو مناسب (با رعایت اصول ایمنی) انجام گیرد. در انبار برای حمل باید از جرثقیل سقفی استفاده کرد. از حمل دستی که احتمال خطر و شکست سنگ را در بر خواهد داشت، پرهیز شود. بسته‌بندی سنگ نما باید با دوام و مناسب باشد، به گونه‌ای که سنگ در حین حمل  و انبار کردن آسیب نبیند. بسته‌بندی باید به شکلی باشد که از تکان خوردن و حرکت کردن سنگ در داخل بسته‌ها جلوگیری شود. بسته‌ها باید از وزن و ابعاد مناسب برای حمل  برخوردار باشند. همچنین امکان جابجایی آنها به وسیله لیفتراک، بالابر و سایر وسایل رایج به نحو مناسب وجود داشته باشد.  برای کنترل و نگهداری پلاک‌ها در پشت کامیون می‌توان از چوب برش خورده (چارتراش) استفاده کرد. بدون کمک گرفتن از چوب، سنگ تغییر مکان داده یا سقوط می کند که این امر باعث شکستن یا ترک پلاک‌ها می شود که خود خطرآفرین است.

انبار کردن سنگ ساختمانی

معایب نگهداری از سنگ ساختمانی در انبار

سالانه بیش از میلیون ها متر مکعب سنگ از معادن کشور به سوی کارخانه های سنگبری حمل می شود. این در حالیست که بر اساس پژوهش‌های میدانی این مقدار قابلیت افزایشی دوبرابر را داراست. از سویی سالانه از میلیون‌ها مترمربع انواع اسلب در کشور تولید می گردد که این مقدار نیز تا سه برابر قابل افزایش است. هر سال صدها هزار متر مربع سنگ در ساختمان ها به دلیل اینکه رنگ، جلا و کیفیت خود را از دست داده اند تعویض می گردند. میلیون‌ها متر مربع سنگ در بنا های کشور بدون محافظت و نگهداری اصولی رو به اضمحلال می روند و همه این موارد به معنی هدر رفتن میلیاردها ریال سرمایه ملی کشور است.

انبار کردن سنگ

در هنگام انبار کردن سنگ در کارگاه باید آنها را براساس نوع و ضخامت دسته بندی وبه طور ورق های عمودی ویا مورب به یکدیگر تکیه داد تا سطوح آنها در معرض مستقیم آب باران و هوا قرار نگیرد و از ایجاد یخبندان بر روی آن ها وضربه خوردن قطعات جلوگیری به عمل آید.

ویژگی های یک انبار مناسب

در انبار سرپوشيده و مسقف، ديوارها و سقف‌هاي تمام فضاها بدون استثناء بايد از مصالح غيرقابل اشتعال ساخته شود و به كار بردن چوب و مواد پلیمری قابل اشتعال در مصالح به کار رفته در ساخت انبارها ممنوع است. كف انبار بايد از مصالح مستحکم از جمله بتن مسلح ساخته شود تا در برابر فشار وزن اجسام قابليت تحمل بار را داشته باشد. كف انبار بايد داراي شيب ملايم باشد تا در صورت شستشو، آب در بعضی قسمت‌های انبار جمع نشود.

انبار کردن سنگ ساختمانی

نکات ایمنی که در انبار باید به آن توجه شود

فاصله بين انبارها بايد به نحوي باشد كه به راحتي ماشين‌هاي آتش‌نشاني در حدفاصل بين انبارها حركت كنند و انبار را دور بزنند. هر انبار مسقف بايد داراي حداقل دو در، يكي در طول و يكي در عرض باشد و يكي از درها بايد ماشين‌رو طراحي شود. در انبار بايد از جنس فلز و سطح داخلي آن صاف و بدون شكاف و درز باشد. در بزرگ انبار بايد داراي يك در كوچك جهت تردد پرسنل نيز باشد. پنجره انبار بايد فلزي و مجهز به حفاظ فلزي و تور سيمي باشد. انبار به نسبت حجم و وسعت آن ‌بايد به دستگاه تهويه و هواكش مجهز گردد. انبار بايد به وسایل ارتباطي (تلفن، بيسيم، آيفون و… ) مجهز باشد تا در صورت بروز حريق سريعاً اطلاع‌رسانی شود. سيستم سيم‌كشي برق در داخل انبار بايد (توكار) و از داخل لوله‌هاي مخصوص انجام گيرد. كليد و پريزهاي روشنائي باید از نوع جرقه نزن و غیرانفجاری انتخاب شود. تعبيه چاه ارت مخصوص انبار الزامي است. لامپ‌هاي روشنائي بايد داراي حفاظ با حباب باشد و در داخل انبار هرگز نبايد از وسائل و دستگاه‌هاي حرارتي شعله باز استفاده كرد. بهتر آن است كه از دستگاه حرارت مركزي استفاده گردد. انبار بايد مجهز به وسائل و تجهیزات آتش‌نشاني باشد. در صورت تردد وسائل نقليه (از جمله ليفتراك) در داخل انبار، اگزوز اين وسايل بايد مجهز به فيلتر جرقه‌گير باشد. ارتفاع ديوار انبار مسقف بايد حداقل ۵/۴ متر باشد.

مراقبت از سنگ های ساختمانی

سنگ های ساختمانی هم نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. نحوه نگهداری از سنگ های ساختمانی با توجه به کاربری بنا و نوع سنگ استفاده شده ممکن است تفاوت داشته باشد.با پیشرفت ساخت و ساز و رشد آن سالانه بیش از میلیون ها متر مکعب سنگ ساختمانی مورد استفاده دست اندرکاران ساخت و ساز قرار می گیرد. سنگ های ساختمانی از ارزش بسیار بالایی در بین پیمانکاران و طراحان بر خوردار است و نگهداری و مراقبت از ان امری بسیار مهم و حیاتی می باشد. این مراقب و نگهداری باید از همان ابتدا که سنگ در کارخانه و کارگاه های فروش سنگ انبار می شود تا هنگامی که در قسمت های مختلف ساختمان اجرا می گردد، صورت پذیرد.

انبار کردن سنگ

شستشوی سنگ های ساختمانی

سنگ های گرانیت، مرمر و شیست استفاده شده در نمای ساختمان نیاز به شستشو با مواد تمیزکننده رقیق دارند. برای جلوگیری ازکدر شدن همیشگی سطح سنگ های نما حداقل سالی یک بار باید سطح نما را شستشو داد.سطح سنگ آهک به کمک باران به خودی خود پاک نمی شود. بنابراین برای پاک کردن رسوب ها و پوسته های گچی لازم است از برس های سیمی استفاده شود. شستشوی سنگهای آهکی ممکن است موجب بروز شوره و لک پس از خشک شدن و یا ایجاد پوسیدگی شوند.

هدف از بسته‌بندی سنگ ساختمانی

یکی از پارامترهای مهم و اساسی به‌ویژه در صادرات سنگ‌های ساختمانی بسته‌بندی یا پالت بندی سنگ است. در مراحل آماده‌سازی سنگ یک فاصله زمانی بین انبارداری سنگ , حمل‌ونقل و توزیع سنگ وجود دارد و برای اینکه مشخصات و ویژگی‌های مهم سنگ در طی این مراحل حفظ شود سنگ باید در یک بسته‌بندی مناسب نگهداری گردد.

به‌طورکلی بسته‌بندی سنگ از چندین منظر دارای اهمیت است:

۱. محافظت از سنگ : مهار فیزیکی و مناسب سنگ جهت نگهداری و محافظت از آن در تمامی مراحل انبارداری , حمل‌ونقل , توزیع و فروش

۲. هویت بخشی به سنگ : طراحی مناسب بسته‌بندی سنگ و هویت بخشی به محصول داخل آن

۳. اطلاع‌رسانی : معرفی محصول و ارائه اطلاعات موردنیاز فروشنده به خریدار

۴. تبلیغاتی و فروش: ایجاد جذابیت‌های بصری و اعتمادسازی و ترغیب مشتریان برای خرید محصول

انبار کردن سنگ

بایدها و نبایدهایی که برای نگهداری از سنگ می بایست رعایت کنید :

  • با شوینده های ملایم یا شوینده های مخصوص سنگ که pH خنثی دارند آنرا تمیز کنید.
  • قطرات آب را هرچه سریعتر تمیز کنید.
  • سطح سنگ را مرتبا گردگیری کنید.
  • بعد از تمیز کردن آنرا شسته و کاملا خشک کنید.
  • روی سطوح سنگی کف از فرش و روی کانترتاپ از محافظ های رومیزی مانند استفاده کنید.
  • برای تمیز کردن سنگها از محلولهای پاک کننده حمام و توالت که اسیدی هستند استفاده نکنید.
  • سنگهای مرمر، لایم استون، تراورتن یا اونیکس را با سرکه، آبلیمو یا دیگر پاک کننده های اسیدی تمیز نکنید.
  • مواد پاک کننده آمونیاکی را با سفید کننده ها هرگز ترکیب نکنید چرا که گاز مرگ آوری را تولید می کنند.
  • هنگام استفاده از جاروبرقی به سالم بودن سر آن دقت کنید تا باعث ایجاد خراش نشود.
  • برای تمیز کردن از پاک کنندهای ساینده استفاده نکنید.
  • از افتادن اجسام نوک تیز و سخت بر روی سنگ اجتناب کنید.
  • مراقب وسایل چرخدار یا وسایلی که پایه های فلزی دارند باشید تا از ایجاد خراشیدگی برروی سطح سنگ جلوگیری شود.

سخن پایانی:

به طور کلی در هنگام انبار کردن سنگ در کارگاه باید آنها را بر اساس نوع و ضخامت دسته‌بندی و به‌طور ورق های عمودی و یا مورب به یکدیگر تکیه داد تا سطوح آنها در معرض مستقیم آب باران و هوا قرار نگیرد.جابجایی سنگ‌های بسته‌بندی‌شده توسط لیفتراک , بالابرها و دیگر وسایل حمل‌ونقل باید به‌خوبی انجام شود. از سنگ در تمامی مراحل باید به‌خوبی محافظت شود به‌ویژه در قسمت‌های گوشه‌های سنگ و بخش‌های تزئینی و برجسته سنگ باید محافظت به‌خوبی انجام شود تا سنگ آسیب نبیند.

گروه سنگ ملک زاده یکی از با سابقه ترین و معتبرترین گروه در ارائه و فروش محصولات سنگی اعم از سنگ های نما و سنگ های ساختمانی وسنگ های اسلب با بالاترین کیفیت می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با فروشگاه سنگ ملک زاده همره باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو


اطلاعات تماس


  • ۵۶۹۰۱۹۲۰-۲۴(۰۲۱) | ۰۹۱۲۳۹۰۴۳۷۳
  • کیلومتر ۳۵ تهران – قم ، شهرک صنعتی شمس آباد – بلوار زکریای رازی – سنبل ۵ – پلاک ۶
  • شنبه الی چهارشنبه: 7 صبح الی 7 بعدظهر

در خبرنامه سایت گروه سنگ ملک زاده عضو شوید