سنگ گرانیت و سنگ چینی
از گذشته تا به امروزه سنگ از اصلی ترین مصالح ساختمان سازی به شمار می رود. یکی از پر طرفدار ترین انواع سنگ ساختمانی سنگ گرانیت و سنگ چینی می باشد.
این دو سنگ در انواع مختلف در سراسر جهان وجود دارد و به دلیل تنوع بالا در طرح و رنگ و حتی کوپ سنگ مشتریان زیادی دارد. ما در این مقاله سعی داریم به مقایسه و معرفی سنگ گرانیت و سنگ چینی بپردازیم. و ویژگی ها و مزایا و معایب هر کدام را بر شماریم. پس تا انتهای مقاله با گروه با سابقه سنگ ملک زاده همراه باشید.
سنگ چینی چیست؟
سنگ چینی نوعی سنگ مرمریت است که بافت آن به صورت بلورین شکل گرفته است. این سنگ در قطعات با ضخامت کم برای مصارف گوناگون فراوری می گردد.
مقاومت این نوع سنگ بسیار بالاست و حتی در مواردی که ضخامت آن کم است نیز دارای مقاومت فشاری بالایی می باشد.
سنگ های چینی که به بازار عرضه می شوند اغلب سفید رنگ و بدون رگه هستند و نوع کریستالی آنها دارای بلورهای ریز می باشد.
معمولا از سنگ هایی که بافت آنها کریستالی است برای ساخت تزئینات ساختمانی و مجسمه های سنگی لستفاده می گردد. این سنگ ها جلای خیره نماینده و بی نظیری دارند و همیشه مورد توجه معماران و طراحان ساختمانی قرار می گیرند.
مزایا و معایب سنگ چینی
مزایای سنگ چینی
- از مقاومت بالایی در برابر هوازدگیهای سطحی و عمقی برخوردار است.
- این سنگ به دلیل رنگ روشن که دارد مقدار بسیار کمی گرما جذب میکند و در نتیجه سنگی خنک محسوب میشود.
- سنگ چینی به دلیل تراکم بالایی که دارد در برابر جذب آب بسیار مقاوم میباشد.
- مقاومت فشاری، استحکام و طول عمر این سنگ بسیار بالا میباشد.
- سنگ چینی از مقاومت بالایی در برابر هوازدگی های سطحی و عمیق برخوردار است، از این رو با خیالی آسوده می توان از آن در نمای ساختمان استفاده کرد.
- مقاومت فشاری، استحکام و طول عمر سنگ چینی بالاست و در برابر ضربه ترک نمی خورد.
معایب سنگ چینی
در طرح و رنگ تنوع ندارد و این عاملی است که از سنگ چینی در دهه گذشته استفاده کمتری شود.
خیلی سخت گیرانه میشود چسبندگی را از معایب آن بر شمرد ولی این نکته را نیز باید متذکر بشویم که چسبندگی آن ما بین سنگ تراورتن و گرانیت است نه آنقدر چسبندگی بالایی مثل تراورتن دارد نه مثل گرانیت آنقدر نچسب که مجبور به پیچ کردن سنگ به ساختمان شویم.
قدیمی شدن از معایب دیگر آن است با این که از سنگهای بسیار قدیمی صنعت سنگ ایران است و در دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ شمسی از پرکاربردترین سنگ های ساختمانی بود اما به خاطر کم بودن تنوع طرح و رنگ و همچنین پایین بودن کیفیت فراوری کمتر استفاده شد.
بیشتر بخوانید>>>>>>>>>>>>مقایسه سنگ گرانیت و سنگ تراورتن
سنگ گرانیت چیست؟
گرانیت (سنگ خارا) نوعی سنگ آذرین با دانه های درشت و قابل رویت گفته می شود که عمدتا از کانی های معدنی کوارتز و فلدسپات و مقدار کمی میکا، آمفیبول و بیتوتیت تشکیل شده است.
۲۰ تا ۶۰ درصد حجم کل سنگ گرانیت را کوارتز و ۱۰ تا ۶۵ درصد آن را فلدسپات شامل می شود. رنگ روشن سنگ گرانیت به دلیل وجود کانی های کوارتز و فلدسپات می باشد.
هرچه میزان کانی های معدنی دیگر همانند میکا، آمفیبول و بیتوتیت بیشتر شود، رنگ سنگ تیره تر خواهد شد.
سنگ گرانیت از سرد شدن تدریجی و آرام مواد مذاب در زیر زمین به دست می آید. به دلیل سرد شدن آرام مواد مذاب، بافت این نوع سنگ دانه ای بوده و اندازه برخی از این دانه ها به قدری بزرگ است که بیشتر جرم زمینه سنگ را تشکیل می دهند، در این صورت به بافت آن پروفریتیک می گویند.
ویژگی های مهم سنگ گرانیت
این سنگ فوق العاده سخت و بادوام است، به همین دلیل برای ساخت مواد ساختمانی بسیار محبوب شده است.
این سنگ در برابر خراش و هوا مقاوم است و می تواند وزن زیادی را تحمل کند که آن را به ماده ای اصلی برای ساخت ساختمان ها، دیوارها، ستون ها، سنگفرش های مخصوص راه ها و موارد دیگر تبدیل می کند. این خواص همچنین این سنگ را برای استفاده در خانه بسیار عالی کرده است.
کاشی های کف ساخته شده از گرانیت حتی در ترددهای سنگین نیز از بین نمی روند و صفحات میز گرانیت در برابر خراش چاقو، مواد ساینده و فرسایش اسیدی بسیار مقاوم هستند.
مزایا
- جذب آب پایینی دارد.
- این سنگ در برابر آلودگی و گرد و غبار از خاصیت نفوذناپذیری برخوردار است.
- مقاومت این سنگ در برابر مواد اسیدی و شیمیایی بالاست و رنگ آن در اثر این عوامل کم رنگ نمی شود.
- مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش
- دوام و طول عمر بالای این سنگ آن را به سنگی ایده آل برای مصارف ساختمانی تبدیل کرده است
- در برابر مواد اسیدی و شیمیایی نیز صدمه نمی بیند.
معایب
- یکی از معایب سنگ گرانیت ساتع کردن امواج رادیواکتیو است.
- وزن گرانیت بالاست و استفاده از آن در نما بار مرده بر ساختمان وارد می کند.
- نصب این سنگ به دلیل استفاده از ملات برای چسبندگی، زمان بر است.
- این سنگ عایق حرارتی و صوتی نیست، در نتیجه منجر به هدررفت انرژی در ساختمان می شود.
- چسبندگی گرانیت به ملات در حد ایده آل نیست.
سخن پایانی
همان طور که می دانید؛ سنگ گرانیت و سنگ چینی دو تا از پر طرفدارترین سنگ های ساختمانی هستند. که بیشتر طراحان و ساختمان سازان در پروژه های خود استفاده می کنند. که ما در این مقاله به مقایسه سنگ گرانیت و چینی پرداختیم و به معرفی ویژگی ها؛ مزایا و معایب هر کدام پرداختیم.
شما همراهان گرامی می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع سنگ های ساختمانی خارجی و ایرانی و همچنین دیدن سایر محصولات و پروژه های درخشان با مشاوران ما در گروه سنگ ملک زاده در تماس باشید.