سنگ مرمریت چیست؟
سنگ مرمریت، سنگی است که در اثر دگرگونی آهک اولیه به وجود میآید. این سنگ از جمله سنگهایی است که مقاومت زیادی در برابر حرارت از خود نشان میدهد. سنگ مرمریت در برابر اسید آسیبپذیر است و در صورت مجاورت با تغییرات شرایط آب و هوایی دچار تغییر شکل میشود. به همین دلیل از این نوع سنگ بیشتر در داخل ساختمان استفاده میکنند.
همانطور که گفته شد سنگ مرمریت خاصیت آهکی دارد و نسبتاً جذب بالایی دارد به همین خاطر استفاده از آن در مکانهایی مانند حمام که آبریزی وجود دارد توصیه نمیشود. سنگ مرمریت نمونهای از بهترین و زیباتری سنگهایی است که میتوان در فضای داخلی مورد استفاده قرار داد.
سنگ مرمر چیست؟
سنگ مرمر را میتوان بهعنوان یکی از سنگهای آهکی شناسایی کرد که دارای طرح و رنگهای زیبا و منحصربهفردی میباشد. سنگهای مرمر مانند سنگهای تراورتن حاصل چشمههای آبگرم قدیمی هستند. سنگ مرمر سنگی بسیار محکم و مقاوم است و در مصارف بهداشتی بسیار کاربرد دارد. از سایر کاربردهای سنگ مرمر استفاده در کف ساختمان، دیوار و اپن آشپزخانه را میتوان نام برد.
بهتر است، سنگ مرمر را در برابر تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید، زیرا به مرور زمان رنگ آن رفته و کدر میشود. سنگ مرمر در برابر رطوبت و آلودگی هوا مقاومت کمی دارد و به همین دلیل پیشنهاد میشود در نمای ساختمان از آن استفاده نگردد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که سنگ مرمر سفید شفاف است و رگههایی که در آن به چشم میخورد به دلیل ناخالصیهای موجود در سنگ آهک اولیه میباشد.
ویژگی های سنگ مرمریت
از آنجایی که سنگ مرمریت یک سنگ آهکی می باشد پس نباید از این سنگ، انتظار مقاومت بالا در حد سنگ تراورتن و گرانیت را داشت. سنگ مرمریت جز سنگ های نرم به حساب می آید که در معدن و در کارخانه با اره های نرم بُر برش می خورد. اما نرم بودن سنگ به این معنا نیست که به راحتی ترک برداشته و خرد می شود. در عملیات فراوری این سنگ، از چسب و رزین یا اپوکسی در پشت سنگ استفاده می کنند تا مقاومت آن را افزایش دهند. دیگر ویژگی های این سنگهای آهکی این است که خلل و فرج ندارد، به همین دلیل برای استفاده در ارتفاعات توصیه نمی شود.
بیشتر بخوانید>>>>>>>>>سنگ ساختمانی مرمریت مارشال
معایب سنگ مرمریت
- عدم مقاومت در قبال ضربه و به ویژه خراش ( که استفاده از آن را به عنوان کف پوش اماکن پر رفت و آمد محدود میکند)
- عدم مقاومت در قبال مواد اسیدی و فرسایش (که باعث میشود نتوانیم از این سنگها در نمای ساختمانهای مناطقی با بارانهای اسیدی فراوان استفاده کنیم یا استفاده از آنها را در سرویسهای بهداشتی و حمام به دلیل استفاده از شویندههای حاوی اسید محدود میکند)
- مقاومت فشاری و پایایی پایین تر نسبت به سنگهای گرانیتی
- عدم مقاومت بالا در قبال شرایط و ناپایداریهای جوی
- عدم مقاومت در قبال انقباض و انبساط
مزایای سنگ مرمریت
- زیبایی و تنوع رنگ و طرح
- انتخابی مناسب برای فضای داخلی بنا در کف و دیوار ها
- سطح تقریبا یکدست و یکنواخت تر نسبت به تراورتن
- معادن داخل ایران و قیمت مناسب
- مقاوم در برابر شرایط قلیایی
تفاوت سنگ مرمرو مرمریت
۱-جلاپذیری در سنگ مرمر
سنگ مرمر دارای رنگهای متنوعی از جمله سفید، خاکستری، سیاه، سبز، ارغوانی، زرد و قرمز است. کانیهای موجود در این سنگ دارای بلورهای درشت و مشخص است که سبب میشود سنگ مرمر برخلاف سنگ مرمریت بتواند نور را از خود عبور دهد. به صورتی که وقتی چراغقوه را پشت سنگ مرمر قرار دهید میتوانید عبور نور را بهخوبی مشاهده کنید. معماران ساختمان از همین خاصیت سنگ مرمر استفاده میکنند و پنلهای ال ای دی در پشت این سنگ زیبا نصب میکنند تا با این کار زیبایی خیرهکننده به فضا ببخشند.
۲-تفاوت در کاربرد سنگ مرمر و مرمریت
کاربرد سنگهای مرمر در درجه اول بهعنوان مصنوعات سنگی مانند مجسمه، گلدان و غیره است و در درجه بعدی بهعنوان پوشش دیوار، کف و نماهای داخل ساختمان مورداستفاده قرار میگیرد. دیگر تفاوت سنگ مرمر و مرمریت از نظر کاربری در این است که از سنگ مرمر به دلیل قیمت بالایی که دارد عمدتاً در ساختمانهای لوکس استفاده میشود.
ولی سنگ مرمریت در اکثر ساختمانها به چشم میخورد. کاربرد سنگ مرمریت به دلیل جنسیتی که دارد تقریباً مشابه به سنگ مرمر است با این تفاوت که مرمریتها اولویت کاربردشان در قسمتهای داخلی ساختمان است. در واقع کاربری مرمریت در طراحی داخلی بسیار متنوع است. از سنگ مرمریت میتوان در نمای داخلی و خارجی بهعنوان دیوارپوش و کفپوش استفاده کرد. در سایر اولویتهای کاربرد سنگ مرمریت از آن در ساخت مصنوعات نیز استفاده میشود.
بیشتر بخوانید>>>>>>>>>آشنایی با سنگ مرمریت نجف آباد مشکی
۳-تفاوت در برش و ابعاد
سنگ مرمر به دلیل کاربردهایی که در ساختمان دارد اغلب بهصورت اسلب و تایل برش داده میشود. زیرا در زمینه نورپردازی هرچه ابعاد این سنگ بزرگتر باشد جلوه و نمای بهتری به ساختمان میبخشد. درحالیکه سنگ مرمریت عمدتاً بهصورت طولی و تایل در ابعاد متنوع برش داده میشود. سنگ مرمریت نیز به دلیل اینکه بیشتر در کف ساختمان کاربرد دارد به برشهای طولی و تایل بیشتر نیاز دارد.
سخن پایانی
به طور کلی سنگ مرمریت (Marbel) نوعی سنگ آهک دگرگون شده با کانی های رنگارنگ است. کلسیت اصلی ترین کانی تشکیل دهنده ی سنگ مرمر است که طی فرآیند دگرگونی متبلور و درشت تر میشود. وقتی سنگ آهک در معرض فشار و حرارت زیاد قرار میگیرد.
دگرگون میشود و سنگ مرمر به وجود می آید. این نوع سنگ هم به صورت یکدست و هم با رگه هایی به رنگ های متنوع یافت میشود. رگه هایی که در سنگ مرمر دیده میشود به دلیل ناخالصی هایی ست که در سنگ آهک اولیه وجود داشته است.
شما همراهان گرامی می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع سنگ های ساختمانی خارجی و ایرانی و همچنین دیدن سایر محصولات و پروژههای درخشان با مشاوران ما در گروه سنگ ملک زاده با بیش از ۵۸ سال سابقه درخشان در تماس باشید.