سنگ ساختمانی
همان طور که همه ما می دانیم؛ برای شروع ساختن یک ساختمان، چه مسکونی و چه تجاری، مصالح ساختمانی بسیار مختلفی به کار می رود. همچنین مصالح ساختمانی متنوعی در صنعت ساخت و ساز موجود می باشد. که هر کدام از ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی برخوردار می باشند. یکی از انواع مصالح ساختمانی که قدمتی چندین هزار ساله دارد و هم اکنون نیز دارای جایگاه بسیار بالایی در این صنعت می باشد، سنگ ساختمانی است.
ویژگیهای سنگ ساختمانی مرغوب چیست؟
۱- سنگ ساختمانی باید سبک باشد. همچنین ساختمان ها از نظر استاندارد نباید از حد مشخصی سنگین تر باشند. بنابراین با توجه به مصالح و تحمل هر سازه باید از سنگ متناسب با آن استفاده کرد.
۲- سنگ هایی که برای استفاده در ساختمان سازی به کار می روند؛ به صورت صیقلی، هوند، بوش، همر و یا براش فرآوری میشوند.
۳- در مراحل فرآوری سنگ هایی که برای ساختمان ها استفاده می شوند؛ از اپوکسی یا رزین استفاده می کنند. سپس برای سفت شدن این پوشش از اشعه یو وی استفاده می کنند. با این کار تمام خلل و فرج سنگ پر شده و علاوه بر این که سنگ سطحی جلا یافته به خود می گیرد؛ در برابر حرارت، تغییر رنگ و نفوذ آب نیز مقاوم می شوند.
بیشتر بخوانید: انواع سنگهای ساختمانی مازندران
۴- سنگ ساختمانی باید با بخشی که قرار است مورد استفاده قرار بگیرد، هماهنگی داشته باشد. برای مثال سنگی که قابلیت بالایی در جذب آب دارد برای استفاده در حمام، سرویس بهداشتی یا هر جایی که با رطوبت سر و کار دارد مناسب نیست.
۵- سنگ ساختمانی باید مستحکم باشد. این سنگ باید در برابر فشار و ضربه هایی که ممکن است به طور اتفاقی به آن وارد شود مقاوم باشد.
۶- ضخامت سنگ جهت استفاده در ساختمان بسیار مهم است. از سنگ هایی که نازکتر هستند بیشتر برای بخش کف و دیوار استفاده می شود. اما سنگ های ضخیم تر را به عنوان کانتر یا وان حمام یا حتی مجسمه های تزئینی استفاده میکنند.
۷- سنگ های ساختمانی باید ساب پذیری بالایی داشته و در برابر سایش و خمشی که بر اثر عبور و مرور در طول زمان به وجود می آید؛ تا حد زیادی مقاوم باشند.
سنگ ساختمانی خارجی چیست؟
منظوراز سنگ ساختمانی خارجی، سنگ هایی است که از طریق واردات داخل ایران می شود. مصارف سنگ خارجی نیز مانند سنگ های ایرانی در قسمت های مختلف پروژه های ساختمانی است. سنگ خارجی بیشتر در دو دسته سنگ مرمریت و سنگ گرانیت وارد کشور می شود.
دلیل آن هم این است که ایران از نظر سنگ های تراورتن و سنگ مرمر بسیار غنی است. در زمینه سنگ تراورتن و سنگ مرمر ایران خود یکی از کشورهای بسیار قدرتمند به حساب می آید.
سنگ های برزیل، سنگ هند، سنگ اسپانیا، سنگ ترکیه و سنگ های چین در مقیاس های بزرگ و کوچک وارد ایران می شوند. سنگ های گرانیت از هند و چین و برزیل و سنگ های مرمریت از اسپانیا و ترکیه وارد می شوند. البته به علت هزینه تولید پایین این سنگ ها بیشتر در چین فرآوری می شوند و از آنجا عملیات بارگیری صورت خواهد گرفت.
سنگ ساختمانی ایرانی چیست؟
سنگ های ساختمانی یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مصالح ساختمانی است که از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. سنگ های ساختمانی دارای قابلیت های منحصر به فردی هستند که قابل مقایسه با سایر مصالح ساختمانی نمی باشند.
سهم ایران در بازار جهانی سنگ طبیعی به طور میانگین تا ۱۵% در سال می باشد. ایران در رتبه بندی جهانی سنگهای ساختمانی و تزئینی در رتبه چهارم قرار دارد، اما از نظر کیفیت، رنگ و تنوع سنگهای ساختمانی در رتبه اول جهان قرار دارد.
کارشناسان خارجی، سنگ ایران را جزو با کیفیت ترین سنگ های طبیعی ارزیابی می کنند. کارخانجات ایران همچنان به صادرات محصولات آماده از جنس سنگ نرم طبیعی ادامه می دهند. بخش عمده صادرات محصولات سنگی آماده ایران مربوط به تایل (Tile) و اسلب (Slab) و تراورتن است.
بیشتر بخوانید: ارزان ترین سنگ ساختمانی چیست؟
سخن پایانی
همان طور که در این مقاله گفته شد، سنگ های ساختمانی یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مصالح ساختمانی است که از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. سنگ های ساختمانی دارای قابلیت های منحصر به فردی هستند که قابل مقایسه با سایر مصالح ساختمانی نمی باشند.
ایران پس از چین و هند، یکی از سه کشورعمده تولید کننده سنگ تزئینی خام در سطح جهان محسوب می شود. اما از آنجایی که ایران تمام سنگ های دنیا را ندارد پس در نتیجه به سنگ کشورهای دیگر نیز نیاز پیدا می کند. در کنار صادرات سنگ، واردات سنگ نیز به ایران انجام می پذیرد.
شما همراهان گرامی می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع سنگ های ساختمانی خارجی و ایرانی و همچنین دیدن سایر محصولات و پروژههای درخشان با مشاوران ما در گروه سنگ ملک زاده با بیش از ۵۸ سال سابقه درخشان در تماس باشید.